Skene IF

Referat: Vinbergs IF - Skene IF

Tränarna nöjda efter seger!

En lagseger i dagens vinst borta mot Vinbergs IF.
En Jämn första halvlek där vi började bäst och höll boll inom laget och försökte komma till anfall på kanterna. Sonny första halvchansen i den 8:e men avslut utanför. Hemmalaget kom igång mer och mer och i den 14:e slog vi bort bollen centralt på mittfältet och Vinberg ställde om fort och nr 11 kom fri med Fatlum och avslutade snyggt till 1-0. Hemmalaget tog över spelet i en 10-15 minutersperiod innan vi lugnade ner oss igen och hittade enklare alternativ i uppspelsdelen. Sista kvarten i första ägde vi mycket boll och vi spelade oss till flera bra kvitteringschanser men bollen ville inte in och Vinbergs målvakt stod i vägen. Anton GG, Sonny och Häger hade alla bra lägen!

Andra trummade vi igång på direkten och utdelning i den 51:a efter ett vackert anfall på vår höger sida Sonny och David väggspelar med varandra och Sonny spelar in till Anton GG som har fritt läge för att avsluta men osjälviskt släpper han boll åt vänster där Rinor kommer helt fri och trycker in kvitteringen i nättaket.

Rättvis kvittering och laget ville mer framåt och i den 60:e får Anton GG boll centralt utanför straffområdet, kroppsfintar bort försvarare och får fritt skottläge som han förvaltar på bästa sätt till 1-2.

Här gör vi sex planerade byten mellan 60-65 minuten, blir lite rörigt ett tag innan vi hittar tillbaka i positionsspelet och nycklar för offensiva attacker.

I den 74:e får vi en frispark på mittplan och Anton J slår en perfekt boll till Amar som tar ner bollen snyggt från sin högerkant, driver boll mot straffområdet och avslutar snyggt med vänstern i målvakten bortre, helt otagbart till 1-3.

Hemmalaget kommer upp i några anfall men vi står ofta rätt i försvaret. Fatlum provas några gånger i mål också men ofta fri sikt så skott plockas ner relativt enkelt.

81:a är det dags för utökning då Wiklander spelar fram Sonny som löpt sig fri på vänsterkanten, bollmottag och ett skott över målvakt i bortre krysset till 1-4. Anton GG får avsluta med att göra dagens sista mål i den 88:e där han får en fin pass av Sonny inne i straffområdet. Lägger boll helt otagbart förbi målvakt som inte fick mycket hjälp av sitt försvar.

Summering efter matchen är att vi spelar med bra tålamod under större delen av dagens match. Följsamma i vårt försvarsarbete med understöd och i våra anfall hittar vi ofta spelare i bra positioner på offensiv planhalva. Anton J och Norton styrde tillsammans med Fatlum backlinjen mycket bra matchen igenom. Samtliga i truppen fick speltid idag och alla byten förändrade inte matchbilden så mycket utan alla visste sin roll.

Ny match redan på onsdag då vi väljer att träningsspela mot Hyssna IF istället för träning. Tränarna vill få igång alla i truppen pga lite skador, sjukdomar mm som härjat i truppen senaste veckorna.

14: Vinberg 1-0
51: 1-1 Rinor Z, ass Anton GG
60: 1-2 Anton GG utan ass.
74: 1-3 Amar, ass Anton J
81: 1-4 Sonny, ass Wiklander
88: 1-5 Anton GG, ass Sonny